Matematik

haster

25. juni 2007 af RiePigen (Slettet)
Hej alle...

når man skal forklare hvordan en ændring i x værdien medføre en procentvis ændring i y værdien hvordan forklare man det..??

det er under eksponentiel vækst...

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2007 af Cecimort (Slettet)

det er et udtryk for når noget vokser med det, eller imod det.. jeg kan simpelthen ikke huske det.. vender tilbage når jeg kommer på det

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2007 af max_bio (Slettet)

Så hjælp hende dog ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2007 af max_bio (Slettet)

Nå, du var hurtigere, Cecimort... :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2007 af Shizka (Slettet)

Er det ikke proportionalitet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2007 af Cecimort (Slettet)

Proportionalitet :D der var den

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juni 2007 af lany (Slettet)

#5: Der er ikke tale om proportionalitet. Definitionen på en eksponentiel afhængighed er, at en given tilvækst i x-værdien giver en konstant tilvækst i y-værdien.

Svar #7
25. juni 2007 af RiePigen (Slettet)

# 5 hvad mener du så hehe er ikke så god til mat

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

f(x)=b*a^x

Her kan vi aldrig snakke om proportionalitet!!!

Vi kan derimod snakke om halverings- eller fordoblingstiden!

Fordoblingstiden:
T2= log(a)/log(2)

halveringstiden:
T½= log(a)/log/(½)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

a er ulig 0.

er a<0, er grafen aftagende
er a>0, er grafen stigende

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. juni 2007 af Shizka (Slettet)

mente også lige efter jeg havde posted at der var noget galt :P

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#10 ja, genau das gleiche dachte ich, als ich deinen Eintrag sah (:

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. juni 2007 af pedie (Slettet)

Man snakker ikke om propotionel vækst, men som du selv siger, procentvis vækst.

en eksponentiel ligning er af formen

y=b*a^x

hvor a er fremskrivningsfaktoren og

a=1+r <=> r=a-1

r er den procentvise vækst og grafen y er

voksende for r>0
aftagende for r<0

-håber det er det du er ude efter:)

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#12 ja okay, der er fejl ved #9 (:

Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.