Matematik
Flade
30. juni 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
ax+by+cz +d=0
er ligning for et plan. Hvad med en flade?
er ligning for et plan. Hvad med en flade?
Svar #1
30. juni 2007 af Riemann
Hvis du har en funktion af 3 variable f: R^3 -> R, så kan du frembringe en niveauflade således
f(x,y,x)=c
hvor c er en konstant. Se evt de noter som Tore August Kro har lavet her (side 89):
http://www.math.ku.dk/uddannelser/noter/
Man kan også lave paramterfremstillinger.
x(u,v)*i + y(u,v)*j+z(u,v)*k
hvor x,y,z er funktioner at u og v og i,j,k er enhedsvektorer
f(x,y,x)=c
hvor c er en konstant. Se evt de noter som Tore August Kro har lavet her (side 89):
http://www.math.ku.dk/uddannelser/noter/
Man kan også lave paramterfremstillinger.
x(u,v)*i + y(u,v)*j+z(u,v)*k
hvor x,y,z er funktioner at u og v og i,j,k er enhedsvektorer
Skriv et svar til: Flade
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
