Andre fag

Religion- De fem søjler i Islam

26. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
De fem søjler I Islam

Svar #1
26. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

hmm de fem søjler:

1. der er kun én gud i denne verden og det er Allah
2. man skal bede fem gange om dagen
3. man må ikke spise svinekød
4. man til Mekka(det hellige sted for muslimerne) én gang i sit liv
5. ?

okay lidt pinligt....jeg kan ikke helt huske den sidste søjle, og jeg er muslim, lidt pinligt måske...men det var vidst det jeg kunne huske...okay håber det hjælper:-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2003 af Sam

Læs lige disse eksamensnotater:

http://www.studi.dk/opg/?vis=opgdetail&opg=274&start=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2003 af Casanova (Slettet)

Islams "fem søjler"

Islam har fem grundsøjler:
1. Trosbekendelsen: At bevidne, at ingen anden end Allah er tilbedelse værdig, og at Muhammed (Gfvmh) er Hans budbringer til hele menneskeheden indtil Dommedagen. Muhammeds (Gfvmh) profetskab forpligter muslimerne til at følge hans eksempel på enhver måde. 2. De daglige bønner: De daglige bønner bliver forrettet 5 gange om dagen som en pligt overfor Allah. De styrker og sætter liv i troen på Allah og inspirerer én til en højere moral. De renser hjertet og forebygger fristelser i form af forseelser og onder. 3. Fasten i Ramadan-måneden: Muslimer afholder sig ikke blot fra indtagelse af føde og væske, og seksuel omgang mellem ægtefæller fra lidt før solopgang til solnedgang, men også fra onde hensigter og ønsker. Fasten lærer én kærlighed, oprigtighed og hengivelse til Allah. Den udvikler hos den fastende en solid, social samvittighed, tålmodighed, uselviskhed og viljestyrke. 4. Zakat, obligatorisk almisse: Årligt at betale 2,5% af éns netto-opsparing i løbet af et år, som en religiøs pligt, og uddele dette beløb udeleukkende til de fattigere dele af samfundet. 5. Hadj, pilgrimsfærd til Mekkah: Skal udføres én gang i éns levetid, hvis man økonomisk og fysisk er i stand til det.

Udover disse søjler bliver enhver handling, som sker med overbevisning om, at den opfylder Allahs vilje, betragtet som en tilbedelse af Allah. Islam pålægger en muslim troen på Allahs Énhed og Suverænitet, som gør at mennesket kan se meningen med universet, og meningen med eksistensgrundlaget for menneskeheden. Denne tro frigør mennesket fra enhver frygt og overtro ved at gøre det (mennesket) bevidst om tilstedeværelsen af den Almægtige Allah og dets (menneskets) forpligtelse over for Allah. Troen alene er ikke tilskrækkeligt. Den må blive udtrykt ved og prøvet med handling; derfor "de fem søjler", som er troens manifestation. Troen på én Gud forudsætter, at vi betragter hele menneskeheden som en familie under Guds Almagt; Gud, som er enhver levendes Skaber og Ernærer. Islam forkaster idéen om et udvalgt folk; troen på Gud og gode handlinger er således den eneste vej til Paradis. Der er således etableret direkte forbindelse til Gud uden noget mellemled, der går i forbøn for én.

Håber du kan bruge dette..

Hvis du evt. skriver en rapport om Islam, vil jeg anbefale, at du går ind på islam.dk, der kan du finde en masse facts og formidle det.
Du har også mulighed for at stille spørgsmål til experterne..
Mvh Jay jay

Skriv et svar til: Religion- De fem søjler i Islam

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.