Matematik

formuleringsproblem

14. juli 2007 af DeciMat (Slettet)
Jeg ønsker hjælp til formulering, om dette.
f.eks.: 2*5^3=250. men problemet med formuleringen kommer nå vi skal finde 5.

Sådan siger jeg det: tredje rod af tohundredeoghalvtreds divideret med to.
Dette kan skrives på to måder.
1)3v(250/2) v=rod
2)(3v250)/2 v=rod

er der en der kan hjælpe med en formulering så man kan skelne imellem de to udsagn.

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Err.. udsagn 2 er da forkert!?

Svar #2
14. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Det er jeg klar over. Det er derfor jeg beder om et udsagn som ikke kan misforstås.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Man kan vel sige: 250 opløftet i en tredjedel divideret med to opløftet i en tredjedel.

Det er måske lidt mere besværligt, men tror ikke at det kan misforståes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2007 af piper (Slettet)

"Den tredje rod af tohundredehalvtreds halve" er korrekt, men da 250/2 er noget så pænt som 125, så lyder den tredje rod af 125 bedre..

Svar #5
14. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

#3 er utivivlsomt godt, men (potenser i brøk !!!) kan virke skræmmende. Ellers er den rigtig godt, fordi den kan ikke misforstås. Tak for hjælpen.


#4 man bliver en forklaring skyldig, fordi man kan spørge; hvor kommer 125 fra? Jo, nu skal du høre...


Grunden til spørgsmålet er at vi laver øvelser ved at en skriver spørgsmålet, mens den anden læser. Derigennem at styrke det matematiske sprogkundskaber og korrekte formuleringer.


Tak til alle.

Skriv et svar til: formuleringsproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.