Matematik
Pædagogisk mat
14. juli 2007 af
DeciMat (Slettet)
Spørgsmålet lyder således.
Hvordan vil du forklare på en overskuelig måde at finde n i følgende ligning? n=3
(5/2)^n= 15.625
skal forklares uden at indsætte n=3
for så er det jo bare 5^3/2^3=15.625 hvor resten er bare flytte fra venstre til højre osv...
Gud HB.
Tak.
Hvordan vil du forklare på en overskuelig måde at finde n i følgende ligning? n=3
(5/2)^n= 15.625
skal forklares uden at indsætte n=3
for så er det jo bare 5^3/2^3=15.625 hvor resten er bare flytte fra venstre til højre osv...
Gud HB.
Tak.
Svar #1
14. juli 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Hvis jeg skulle forklarer det ville jeg sige:
Jeg tager den naturlige logaritme på begge sider af lighedstegnet. Derved kan jeg fjerne potensen n i venstre side at lighedstegnet, som i stedet skal ganges med venstre side af lighedstegnet. Nu isoleres n ved at forkorte med den resterende del af venstre side af lighedstegnet.
Okay.. Jeg ved ikke hvor overskueligt det blev, men det er da et bud^^
Jeg tager den naturlige logaritme på begge sider af lighedstegnet. Derved kan jeg fjerne potensen n i venstre side at lighedstegnet, som i stedet skal ganges med venstre side af lighedstegnet. Nu isoleres n ved at forkorte med den resterende del af venstre side af lighedstegnet.
Okay.. Jeg ved ikke hvor overskueligt det blev, men det er da et bud^^
Svar #2
14. juli 2007 af DeciMat (Slettet)
jEG HAR NU SLAVISK FULGT DET DU HAR SKREVET OG DET VIRKER.
n*ln(5/2)=ln(15,625)
meen, jeg måtte læse "som i stedet skal ganges med venstre side af lighedstegnet" flere gange.
men det var stor hjælp, jeg sakl nok finde ud af det nu.
Jeg skal bare finde en formulering der erstatter "som i stedet" med n eller potensen så er det nok forklarende nok.
Tusind tak.
n*ln(5/2)=ln(15,625)
meen, jeg måtte læse "som i stedet skal ganges med venstre side af lighedstegnet" flere gange.
men det var stor hjælp, jeg sakl nok finde ud af det nu.
Jeg skal bare finde en formulering der erstatter "som i stedet" med n eller potensen så er det nok forklarende nok.
Tusind tak.
Svar #3
14. juli 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Jeg kan godt se, at det er noget rodet formuleret, men godt at du fik det til at virke:-)
Skriv et svar til: Pædagogisk mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
