Matematik
Wilson's sætning
04. august 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
(p-1)! == -1 mod p
hvor p er et primtal.
Bevis:
Jeg har bevist den for p=2. Nu er p>2:
Hermed er (p-1)! = 1*2*...*(p-1).
Til hver faktor i produktet eksisterer der en multiplikativ invers som er repræsentant i (1,2,...,p-1). Hvordan kan vi vide at den er repræsentant i den mængde ?
hvor p er et primtal.
Bevis:
Jeg har bevist den for p=2. Nu er p>2:
Hermed er (p-1)! = 1*2*...*(p-1).
Til hver faktor i produktet eksisterer der en multiplikativ invers som er repræsentant i (1,2,...,p-1). Hvordan kan vi vide at den er repræsentant i den mængde ?
Svar #1
04. august 2007 af sheaf (Slettet)
Svaret står i din gamle tråd:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=347428
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=347428
Svar #2
05. august 2007 af stræber-pigen (Slettet)
åh, nu forstår jeg det (#6). Når vi har det multipliklative invers modulo p, kan det ikke overskride p, og hermed kan vi afgrænse mængden. Entydigheden giver også mening nu !
Skriv et svar til: Wilson's sætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
