Kemi

partialtryk + ligevægskonstant

14. august 2007 af blomst89 (Slettet)
en beholder der har et volumen på 2 L indeholder ved ligevægt 2,6 mol carbonmonoxid, 1,5 mol dichlor og 5 mol phosgen C(=O)Cl2. Temp. er 25 C

a. Beregn de tre stoffers partialtryk
b. beregn ligevægtskonstanten Kp

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2007 af mathon


1) benyt p*V = n*R*T til at beregne totaltrykket p

2) de enkelte partialtryk udgør molbrøken af totaltrykket p

3) CO + Cl2 --> COCl2
og
K_p = P(COCl2)/(P(CO)*P(Cl2))

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2007 af Kronzi (Slettet)

ej hvor er jeg bare glem for ikk at ha kemi mere !!!


Skriv et svar til: partialtryk + ligevægskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.