Kemi

Kvantisering??

19. august 2007 af miss_mimo (Slettet)
Hej!

Er der nogen der ved hvad ordet Kvantisering betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2007 af iB (Slettet)

Kvantitet betyder antal, Kvantisering vil jeg sige er et fint ord for optælling, eller på anden måde specifisere et antal

Svar #2
19. august 2007 af miss_mimo (Slettet)

Tak.

Hvad betyder så, at energien i atomare systemer er kvantiseret??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2007 af iB (Slettet)

#2
Ok, måske jeg var lidt for snæver i forklaringen af "kvantitet". Det betyder antal, men er også et bredere begreb for at noget er målbart. Dermed betyder din sætning, at energien i atomare systemer er blevet målt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2007 af iB (Slettet)

#3
Nej!!!!

Jeg læste dit indlæg for hurtigt, og troede der stod "kvantifiseret". Undskyld! Kvantisering er sikkert noget med kvantemekanik, men det aner jeg intet om.

Brugbart svar (1)

Svar #5
19. august 2007 af Erik Morsing1234 (Slettet)

Der er mange ting indenfor fysikken, der er kvantiserede, tager vi for eksempel energien af et atom, så betyder det, at den ikke er fuldstændig kontinuert. Vi taler om kvantiseringsstadier.
Uden at gå for meget i dybden, så kan jeg som et eksempel nævne, at hvis et atom går fra en tilstand til en anden med lavere energi, så udsendes der lys, det betyder, at atomet mister noget af sin potentielle energi. Energiændringen er givet ved Planks konstant: E2-E1=h*f, hvor h er Plancks konstant og f er frekvensen af den elektromagnetiske stråling.

Svar #6
19. august 2007 af miss_mimo (Slettet)

Hehe..

Mange tak!

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Når man taler om kvantisering i kvantemekanisk forstand, så betyder det at et system (her et atom eller molekyle) kun kan antage ganske bestemte diskrete værdier for f.eks. energien.

Exciteres i atom fra grundtilstanden til en højere exciteret tilstand vha. UV lys, så beregnes energien udfra deltaE = E2-E1 som Erik rigtig skriver.

Derfor vil kun den foton med den rette energi kunne excitere atomet /molekylet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2007 af mathon


energien er kvantiseret = i kvanta af en mindsteværdi

atomenergien = k * mindsteværdien, hvor k er en konstant



eksempelvis i hydrogenatomet:

E_n = -(1/n^2)*mindsteværdien = -(1/n^2)*13,6eV, hvor n = 1, 2, 3,..., og k =(1/n^2)

n er nummeret på den stationære Bohr-tilstand

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2007 af mathon


rettelse:

E_n = -(1/n^2)*mindsteværdien = -(1/n^2)*13,6eV, hvor n = 1, 2, 3,..., og k =(1/n^2)


rettes til


E_n = (1/n^2)*mindsteværdien = (1/n^2)*(-13,6eV), hvor n = 1, 2, 3,..., og k =(1/n^2)

Skriv et svar til: Kvantisering??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.