Kemi

Ox-tal for Cr2O7(2-)

23. august 2007 af Ladymae (Slettet)
Jeg sidder lige og roder med lidt Redox. Skal nemlig til eksamen i næste uge på Kemi C turbohold.

Min lektor har kastet denne ud til os, men jeg kan ikke helt gennemskue den...

I- + Cr2O7(2-) ---> I2 + Cr(3+)

Hvad bliver Oxidationstallet for Cr2O7(2-)Og hvordan regnes det ud?

Svar #1
23. august 2007 af Ladymae (Slettet)

Hov, tror sq jeg har den...

Kan det passe, at det bliver 6?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2007 af protein30 (Slettet)

jo

Svar #3
23. august 2007 af Ladymae (Slettet)

Men iiiih, har den ikke alligevel... Kan ikke få den til at stemme... HILFE!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2007 af Sonja R (Slettet)

Oxygen har "altid" -2 og der er 7 af dem dvs -14. Når der nu er to Chrom og den totale ladning på ionen er -2 bliver Cr's oxtal altså opveje (-14-(-2))/2 = -6. Og det bliver som du selv skriver 6!
Altså: -2 = 7*(-2)+2*x => x=6

Svar #5
23. august 2007 af Ladymae (Slettet)

Jamen, det er hele redoxreaktionen kan jeg ikke få til at stemme... Hihi

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=64289

Svar #7
23. august 2007 af Ladymae (Slettet)

Jeg har den nu, Tak, Mathon!

Skriv et svar til: Ox-tal for Cr2O7(2-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.