Matematik

Andengrads ligning..

23. august 2007 af gullela (Slettet)
Jeg har alvorlige problermer med nedenstående regnestykker:

(2x-1)^2 = 9

(3x+1)^2 = 25

(x+1)^2 = 4

På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

Benyt at

(a+b)^2 => a^2 + b^2 + 2ab
(a-b)^2 => a^2 + b^2 - 2ab

Svar #2
23. august 2007 af gullela (Slettet)

Hmm... det hjælper mig desværre ikke meget.................... tak ellers!

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2007 af Sonja R (Slettet)

Jamen altså, se lige på ligningerne i #1 og sammenlign med dine regnestykker. F.eks. i den første er 2x = a og 1 = b og der er et minus imellem dem så du skal bruge den nederste af de to ligninger... Giv det lige en chance til!

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

Nej, my bad. Det jeg skrev i #1 er en omvej.

Tag i stedet kvadratroden på begge sider.

Fx.


<=>

<=>

<=>

<=>


Læg dog mærke til, at der faktisk er 2 løsninger, idet kvadratrod 9 kan give både 3 og -3. Find selv den anden løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2007 af Sonja R (Slettet)

Point taken! Tror jeg sov i timen...!

Skriv et svar til: Andengrads ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.