Matematik

BMI

23. august 2007 af J_Diederichsen (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med nedenstående opgaver?

3001 B:
Body-Mass-Index, BMI, er et mål for sammenhængen mellem en persons vægt og højde. For voksne over 20 år falder BMI i en af følgende 4 kategorier:

"BMI"------------------"Vægt Status"
Under 18,5-----------Undervægt
18,5-24,9-------------Normalvægt
25,0-29,9-------------Overvægt
30,0 og derover-----Svær overvægt

En persons BMI kan beregnes ved at dividere vægten i kg med kvadratet på højden i meter.

a) Indfør passende variable, og opstil en formel for BMI

b) Undersøg, om en person med en vægt på 70 kg og en højde på 180 cm har normal vægt i henhold til skemaet ovenfor.


En kvinde er 165 cm høj.
c) Opstil en funktion, som beskriver BMI, som funktion af vægten for denne kvinde, og undersøg, hvilket vægtinterval denne kvindes vægt skal ligge indenfor, hvis hun ønsker at tilhøre kategorien "Normalvægt".

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af ibibib (Slettet)

a) BMI = V/h²

b) Sæt ind i formlen i a)

c) Beregn vægten når BMI=18,5 og BMI=24,9

Svar #2
25. august 2007 af J_Diederichsen (Slettet)

Jeg har lavet a og b, men forstår stadig ikke helt c. Hvordan opstiller jeg denne funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke opstille nogen funktion.
Du skal benytte formlen fra a) tilat beregne vægten. Du skal beregne vægten når BMI=18,5 og BMI=24,9


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2007 af Sonja R (Slettet)

Bemærk det interessante i at BMI er vægten divideret med et areal og ikke med et volumen som ville have været mere oplagt. Har nogen en forklaring?!

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2007 af akadina (Slettet)

#4 BMI-formlen er lavet for at man kan se en sammenhæng mellem en persons højde og vægt. På den måde kan man sammenligne vægten på personer, der har forskellige højder.

Volumen skal man bruge, hvis man skal finde fedtprocenten. Det er dog noget mere besværligt at finde sin volumen: De fleste har en vægt og et målebånd, men hvis man vil finde sin volumen, kan man selfølgelig anskaffe sig et stort kar og fylde det med vand og sænke sig ned i det
:-)

Svar #6
25. august 2007 af J_Diederichsen (Slettet)

Er det så nok at sige:

Minimums vægt:

v = h^2 * BMI

v = 1,65^2 * 18,5

v = 50,37 kg


Maximums vægt:

v = 1,65^2 * 24,9

v = 67,79 kg

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2007 af Sonja R (Slettet)

#5 Jo det er sandt, men jeg har ofte overvejet hvor god sammenligningen er... Størrelsen BMI skærer en fysiker i øjnene - den virker ufysisk! Ville langt hellere konkludere udfra fedtprocent eller lignende, men BMI er selvfølgelig ok til at give en idé om ens vægt-status...

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Når en person bliver overvægtig ændres både vægten og volumen. Hvis man vil måle om man er overvægtig, skal man ikke sammenligne vægten med volumen.

Skriv et svar til: BMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.