Matematik

Hjælp til 1g ligninger

25. august 2007 af wallakralla (Slettet)
Har brug for hjælp til at forstå hvordan man regner denne slags ligninger ud:

2x-3
---- =1
x+9

Vil MEGET gerne have en forklaring :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2007 af TJuhl (Slettet)

Du ganger x+9 over på højre side af lighedstegnet og isolerer x

Svar #2
25. august 2007 af wallakralla (Slettet)

evt vis hvordan man gør? ville være en stor hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2007 af Hindsborg (Slettet)

Så der kommer til at stå: (2x-3)=1*(x+9). Derefter løses ligningen bare normalt.

Får det til x=12.

Forstår du?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2007 af kleif

Hvis man omskriver det lidt:
(2x-3)/(x+9)=1
<=>
(2x-3)=1*(x+9)
<=>
2x-3=x+9
<=>
2x=x+12
<=>
x=12

Svar #5
25. august 2007 af wallakralla (Slettet)

yes jeg forstår nu!

tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp til 1g ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.