Matematik

Ligning

25. august 2007 af saif89_dk (Slettet)
Hej...
Hvordan løse man de her to ligninger:

1)Ln(2)/Ln(x) =20

2)3*2^2x-7*2^x+4=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

isoler ln(x) og så brug at exp(lnx) = x, så får du!! Ja, hvad får du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2007 af dnadan (Slettet)

med andre ord, benyt dine logaritmeregneregler:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2007 af mathon


ln(2)/ln(x) = 20

ln(2)/20 = ln(x)

e^(ln(2)/20) =e(ln(x)) = x

x = e^(ln(2)/20) e^(ln(2^(1/20)) = 2^(1/20) = ca.1,03526

Svar #4
25. august 2007 af saif89_dk (Slettet)

mange tak..Men hvad med nr.2

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
Med to betydende ciffre er svaret lig 1,0. Jeg ville egentlig gerne have saif til selv at gå videre.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2007 af mathon


2)
kamoufleret 2.gradsligning:

2)3*2^2x-7*2^x+4=0

3*(2^x)^2 - 7*(2x) + 4 = 0

sæt z = 2^x, hvoraf

3*z^2 - 7*z + 4 = 0 (almindelig 2.gradsligning i z)

1) beregn z

2) beregn x af z = 2^x

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Hvad er det for en mystisk klamme, du har sat efter 2-tallet?

Svar #8
25. august 2007 af saif89_dk (Slettet)

Jeg har brugt rigtig langt tid på de to ligniger, men kan ikke gå videre.
Lignig 2 er det en 2.gradslignig.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2007 af mathon


#8
...nej en eksponentialligning (z = 2^x)

Svar #10
25. august 2007 af saif89_dk (Slettet)

mange tak mathon....

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.