Matematik

Hjææælp!?

25. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)
Udregn ( CP(701) - CP(700) ) / ( CP(1) - CP(0) ) ... Fint nok det har jeg så udregnet, ved at sætte tallene ind i formlen


CP(t) = -1,994*10^(-10*t^3) + 4,220*10^(-7*t^2) + 3,818*10^(4*t) + 1,857*10^(0)



i stedet for t (temperatur) og har fundet CP (tryk) efterfølgende.
Derefter kommer man frem til:
( (2,2633250606 - 2,2626458) / (1,8573822218006 - 1,857) )
= 1,77772

Mit spørgsmål er så: Hvad fortæller tallet 1,77772?

Jeg har et billede af grafen:
http://peecee.dk/?id=64642

Svar #1
25. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)

Har det noget med en "Tangent" at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2007 af Riemann

" ( CP(701) - CP(700) ) / ( CP(1) - CP(0) ) " kunne godt ligne en sekant-hældning, som jo ofte er ret tæt på tangenthældningen.

Svar #3
26. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)

Du må meget gerne gøre det lidt nemmere, så jeg kan forstå ..
Hvad er en sekant-hældning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2008 af MadsFS (Slettet)

Uddraget af bogen "MAT B2" af Jensen Marthinus:

SEKANT:
Betragt 2 vilkårlige punkter (x1,f(x1)) og (x2,f(x2)) beliggende på en graf til en kontinuerlig funktion. Den rette linje igennem to punkter kaldes for en sekant. På samme måde som en ret linie, der skærer igennem fx en cirkel.


Sekanten har hældnigen: (y2-y1)/(x2-x1)

Håber det hjalp en smule :b


Sætning 3 fra samme bog:
En sekant er en ret linie, der skærer en kurve i mindst to punkter. Når kurven er graf for en kendt funktion f(x), fidens hældningen for sekanten på en velkendt vis for en ret linie med 2 kendte punkter:

Hældning = (f(x2) - f(x1))/(x2-x1)

Håber der fremmer forståelsen lidt ^^


Skriv et svar til: Hjææælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.