Fysik

Brændværdi og nyttevirkning!??

27. august 2007 af purs (Slettet)
Hej derude

Jeg sidder med en faktisk nem opgave, men forstår den underligt nok ikke :D

I et oliefyr brændes 3,5 L olie med brændværdien 42,3 KJ/kg. Oliens massefylde er 0,80 kg/L

a. Beregn massen af den afbrændte olie. (er det bare E=B*m man skal bruge her?)
b. Beregn den ved forbrændingen frigjorte kemiske energi

En varmemåler viser, at radiotorerne modtager 81 MJ fra oliefyret

c. Beregn oliefyrets nyttevirkning.

Jeg vil utrolig gerne have hjælp, inkl en forklaring på hvad man skal gøre.. Hvis nogen kan hjælpe? :(

Mvh mee

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af mathon


1) Beregn massen, m, af den afbrændte olie: 3,5L*0,80 kg/L


2) Beregn den ved forbrændingen frigjorte kemiske energi m*42,3 KJ/kg = z


3) etha = 81000kJ/z


Skriv et svar til: Brændværdi og nyttevirkning!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.