Kemi
oxidationstal
27. august 2007 af
Chimmi (Slettet)
jeg har en redoxreaktion der hedder:
Cu + NO3^- -----> Cu^2+ + NO2
Jeg skal afstemme den.
Oxidationstallet for Cu= 0
for NO3^- = ?
Cu^2+ = +2 (tror jeg)
NO2= ?
hvordan finder jeg oxidationstal for de jeg har spørgsmål tegn ved? Nogen der kan hjælpe...
Cu + NO3^- -----> Cu^2+ + NO2
Jeg skal afstemme den.
Oxidationstallet for Cu= 0
for NO3^- = ?
Cu^2+ = +2 (tror jeg)
NO2= ?
hvordan finder jeg oxidationstal for de jeg har spørgsmål tegn ved? Nogen der kan hjælpe...
Svar #1
27. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Udnyt at O altid har -2 i sammensatte ioner. Da summen af OT = ionens ladning bliver N i nitrat altså: -1 = N -2*3 => N = +5
Find selv OT i NO2 (her er ladningen 0), Cu2+ er 2+ som du skriver.
Find selv OT i NO2 (her er ladningen 0), Cu2+ er 2+ som du skriver.
Svar #2
27. august 2007 af Chimmi (Slettet)
okai, så er ladningen for NO2 = +4? , fordi OT for O2= -4..
er det rigtigt?
er det rigtigt?
Svar #3
27. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)
OT for N i NO2 er +4 (jeg tror, det er det, du mener ikke?)
Skriv et svar til: oxidationstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
