Kemi

koncentrationen

27. august 2007 af Chimmi (Slettet)
Jeg har en flaske danskvand ved 20 grader celsius. Antag, at partialtrykket af CO2(g) i flasken 2,5 bar.

a) Beregn koncentrationen af opløst CO2.
b) betragt den mængde CO2, som er opløst i 1,5 L danskvand. Hvor stort et volumen ville denne mængde CO2 have som gas ved 20 grader celsius og 1,013 bar?

Er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal gøre og hvilke formler der skal bruges..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

a) Brug Henry's lov. Her har du en sammenhæng mellem tryk af en gas (P) og den tilhørende koncentration (C) i væsken. Pas lidt på enhederne, da Henrys konstant defineres på en række forskellige måder, men det står der mere om i din kemibog, hvor du sikkert kan finde en tabel over Henrys konstanter.

b) Når du kender koncentrationen (C) omregner du til mængen i 1,5 l ved m=V*C. Mængden m omregnes til mol og herefter bruger du idealgasligningen

Svar #2
27. august 2007 af Chimmi (Slettet)

hej, jeg har fået a) Koncentrationen til 0,09625 M.

Nu skal jeg regne b) ud. Men forstår ikk helt. Hvilken formel er m=V*c?

Nogen der kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Koncentrationen på 0,096 M (mol/l) giver et indhold i 1,5 ltr. på 1,5*0,096 = 0,1444 mol

Idealgasligningen PV=nRT. Beregn nu volumen af 0,1444 mol gas ved 20 gr C og 1,013 bar.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af fereshteh (Slettet)

 du skrive m= c*V men er det ikke n= c*V du mener? :)


Skriv et svar til: koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.