Fysik

ohms lov

27. august 2007 af chiqqa (Slettet)
heyy alle sammen :)

sidder her og løser en del opgaver som omhandler ohms lov, men nu er jeg gået i stå, kan ik rigtig komme videre med denne opgave. håber i kan hjælpe:

En kobbertråd har en resistans på 4,20 ohm ved 0 grader.

a) hvad er trådens resistans ved 100 grader?

en kold vinterdag er resistansen 3,84 ohm.
b) hvor koldt er det på denne dag ?


håber i kan forklare mig, hvordan den kan løses :)
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge R(T) = R(0)*(1 + alfa*(100 C - 0 C), alfa for kobber så vidt jeg husker 0,0178 Ohm/grad, men slå det lige op. Det er alt sammnen efter hukommelsen, så jeg er ikke helt sikker på formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2007 af mathon


R_t2 = R_t1*(1+alfa*(t2-t1)) alfa = 0,0039K^(-1)

Svar #3
27. august 2007 af chiqqa (Slettet)

hva er alfa :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2007 af mathon


...hvoraf


R_t2 = R_t1 + R_t1*alfa*delta_t

R_t2-R_t1 = R_t1*alfa*delta_t

delta_t = (R_t2-R_t1)/(R_t1*alfa)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2007 af mathon


alfa er resistansens temperaturkoefficient

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2007 af mathon


...dette er i øvrigt IKKE Ohms lov, men formlen for resistansen i en modstandstråd...

Skriv et svar til: ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.