Kemi

Reaktionsskemaer

28. august 2007 af Cumano (Slettet)
Hvordan løser jeg denne reaktion?

Fe^++ + MnO4^++ -> Fe^+++ + Mn^++

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Det er en ganske almindelig redoxreaktion. Følg de regler der er (står i din kemibog).

Bestem de enkelte atomer/ioners oxidationstrin, sørg så for at OT(op) = OT(ned), afstem ladningerne derefter med H+ (hvis det er i sur væske, hvad det er i dette tilfælde), ellers så med HO(-). Slut af med at afstemme med vand, så antallet af O og H er ens på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Du har også skrevet forkert i din reaktion.

Permanganationen ser sådan ud MnO4(-), dvs. Mn har OT = +7

Nu må du prøve derfra, ellers vend tilbage.

Svar #3
28. august 2007 af Cumano (Slettet)

Aj Sorry, men er simpelthen ikke med på hvordan man skal løse den..

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Fe på venstreside har OT=+2 og højreside er det +3. Dvs. Fe går 1 op.

MnO4(-) der har Mn OT=+7, og ender på +2, dvs. 5 ned.

Da op og ned skal være den samme, så må der være 5 Fe(2+)/Fe(3+).

5Fe(2+) + MnO4(-) --> 5Fe(3+) + Mn(2+)

Så skal der afstemmes ladninger:

+9 på venstre side, og +17 på højre. Dvs. der skal lægges 8H+ til på venstre siden:

5Fe(2+) + MnO4(-) + 8H(+) --> 5Fe(3+) + Mn(2+)

Så skal der afstemmes med vand, tæl H og O:

4 stk O og 8H på venstre side, og ingenting på højre. Dvs. det bliver så til 4 H2O

resultat:
5Fe(2+) + MnO4(-) + 8H(+) --> 5Fe(3+) + Mn(2+) + 4H2O


Du skriver at du er specielt god til at hjælpe i kemi(b) ??

Svar #5
28. august 2007 af Cumano (Slettet)

Ja, men det er jo ikke lige alt jeg kan. Der er altid noget man bare ikke ka' fatte. Og for mig er dette et svært emne.

Har da hjulpet mange i kemi?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

ja og via mit arbejde har vi mange studerende og pt. er jeg vejleder for på et specialprojekt.

Det er ganske hyggeligt at hjælpe, for på den måde holder mig sig også i gang. Mange af de ting som jeg regner for basalviden er det ikke for andre, og på den måde tvinger jeg mig til at se tingene fra deres side, og det kan nogle gange være ganske udfordrende at skulle forklare komplicerede ting på et noget lavere niveau.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

"for en på et specialeprojekt" skulle der stå

Svar #8
28. august 2007 af Cumano (Slettet)

Okay, men jeg takker for din hjælp. Jeg synes du god, har fundet ud hvordan man bruger de regler som gælder for reaktionerne.

Jeg takker.

Skriv et svar til: Reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.