Matematik

Dræber

28. august 2007 af Avadur (Slettet)
Hey...
Sidder og er ved at dø med den her mat opgave...
Jeg skal regne følgende ud:

2007^2-2006^2+2005^2-2004^2...........+3^2-2^2+1^2

Jeg har fået et vink om at der er noget med en kvadrartsætning, men kan bare ikke helt gennemskue det... Nogen der kan give mig et lidt større vink? (Vil gerne selv løse den :P)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Uden at jeg hjelt kan se, hvad det faktoriseres til, så vville starte med det. Du kan også skrive:
Du skriver bare Sigma i^2 (i=1 til 2007) = ca. 2,697*10^9
Tror du ikke du skal regne den på din computer?

Det er nu osse en sur en og give dig for.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ser lige, at der er fire betydende ciffre, så resultatet er korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af ibibib (Slettet)

#1 Du skal tage hensyn til variationen af fortegnet.

#0 Benyt at 2007^2-2006^2 = (2007+2006)(2007-2006) = 2007+2006.
Fortsæt selv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Den er fra månedens opgave fra emu :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2007 af ibibib (Slettet)

Hmm...
Hvorfor er den så her?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2007 af blackduck (Slettet)

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/elevkonkurrencer/maaned/index.html

Der er ikke nogen for denne månede, så #0 ved vel ikke at den har været der. Men så kan løsningen jo også evt. ses der...

Skriv et svar til: Dræber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.