Matematik

Komplekse tal, dividere

29. august 2007 af Søren_B (Slettet)
Hvis jeg har to komplekse tal på formen z = 2e^(i*pi/4) samt w = 4e^(i*pi/6), og jeg skal finde z/w, skal jeg så omskrive de to tal på formen a+ib og derefter dividerer, eller er der en smartere måde, ligesom når man multiplicerer z og w (ved at bruge modulus og argumentet)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2007 af mathon


z/w = (2/4)*e^[i*((pi/4)-(pi/6))]

Svar #2
29. august 2007 af Søren_B (Slettet)

Hvordan gjorde du?

Svar #3
29. august 2007 af Søren_B (Slettet)

Nåh ja.. do'h :-)

Så i sådanne tilfælde kan jeg dividere som var det reelle tal?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2007 af Riemann

ja, regnereglerne er her de samme som for reelle tal..

Skriv et svar til: Komplekse tal, dividere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.