Kemi

pH-værdi

29. august 2007 af bennyjørgense (Slettet)
Nogen som kan hjælpe?

Der fortages en række forsøg med blanding af forskellige opløsninger. Du skal for hvert trin beregne pH-værdien. Det er vigtigt hele tiden at gøre sig klart om opløsningen er sur, neutral eller basisk og man skal tænke på om den pågældende syre/base er stærk eller svag.

A. 15 mL 1,20 M HCl blandes med 100 mL demineraliseret vand
B. Der tilsættes 20 mL 0,10 M HNO3
C. Der tilsættes 1,28 g NaOH
D. Der tilsættes 100 mL 0,100 M CH3COOH

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af mathon


NaOH: 1,28g/(40g*mol^(-1)) = 0,032mol

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2007 af mathon


a)
HCl: 0,015*L*1,20*mol/L = 0,018mol,
der
befinder sig i 0,115L......

stærk syre:

pH = -log(C_formel)....

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2007 af mathon


benyt n = V*C...

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2007 af mathon


som opfølgning på Riemann's anvisning i den oprindelige tråd
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=388926

bringes følgende beregninger
http://peecee.dk/index.php?id=65370

Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.