Matematik

stamfunktion til brøk

29. august 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Hej jeg skal finde stamfunktionen til (x^2+1):(x^2) Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Du skal "dele" brøken.

(x^2+1)/x^2
=
(x^2/x^2) + 1/x^2 = 1 + 1/x^2

Så skulle det være lidt nemmere at finde integralet.

Svar #2
29. august 2007 af Katrine1912 (Slettet)

ok, og så finder jeg bare stamfunktionen ud fra det sidste?

Hvad så med x^(-2)-x^(-3)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#2
1) Ja ud fra det sidste.

2) Er der ikke en regneregel der hedder S(x^n)=(1/(n+1))*x^(n+1)

Svar #4
29. august 2007 af Katrine1912 (Slettet)

HMM, DEN FORSTÅR JEG IKKE

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Det må være fordi du ikke er vandt til, at se den skrevet på den måde. For hvis du ikke kender den kan du ikke løse opgaven. Det er en af de første formler man lærer når man har om integralregning. Prøv at kigge i din formelsamling, der skulle gerne stå noget i retning af x^n, og så stamfunktionen til det.

Svar #6
29. august 2007 af Katrine1912 (Slettet)

åh, jojo, det er bare fordi der står a i vores!

Skriv et svar til: stamfunktion til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.