Kemi
Mængde beregning
30. august 2007 af
Maika (Slettet)
hej er netop begyndt på kemi igen og har opdaget det ligger langt væk så kunne godt bruge en ide!
Hvor mange gram natrium skal reagere med 200 ml vand for, at man for en natriumhydroxid opløsning på 0,15 M
2 Na(s)+ 2 vand = 2 NaOH (aq) + H2 (g)
vores ide er at omregne vandet til kilo så har vi en formel der kan bruges men er ikke sikker på det er helt korrekt.
Hvor mange gram natrium skal reagere med 200 ml vand for, at man for en natriumhydroxid opløsning på 0,15 M
2 Na(s)+ 2 vand = 2 NaOH (aq) + H2 (g)
vores ide er at omregne vandet til kilo så har vi en formel der kan bruges men er ikke sikker på det er helt korrekt.
Svar #1
30. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)
Du skal anvende formlen:
C = n/V = m/(M*V) <=> m = C*M*V
Indsæt værdierne for C(oncentration), M(olekylmassen/atomvægt) og V(olumen)
C = n/V = m/(M*V) <=> m = C*M*V
Indsæt værdierne for C(oncentration), M(olekylmassen/atomvægt) og V(olumen)
Svar #3
30. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)
Husk at volumen skal være i liter (dvs. 0,2 L i dit tilfælde) da det ellers går galt.
Skriv et svar til: Mængde beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
