Matematik

Grafens forløb

30. august 2007 af MP7 (Slettet)
Hvordan forklarer jeg en lineær grafs forløb med differentialregning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ved at stigningen er konstant, det vil sige, at tangens til den vinkel, som tangenten (her linien) danner med x-aksen er et fast tal dy/dx=K

Svar #2
30. august 2007 af MP7 (Slettet)

dy/dx er dét det samme som f'(x)??

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja, der er desværre mange måder at skrive differentialkvotienten på, her er nogle af dem dy/dx(Leibnitz notation), f', D1, f1. f'(x). Kært barn har mange navne.

Svar #4
30. august 2007 af MP7 (Slettet)

Okay super. Mange tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2007 af mathon


den rette linje:

delta_y/delta_x = dy/dx = "rise"/"run" = k(onstant), der ofte kaldes a

hvoraf

(y-yo)/(x-xo) = a

eller
(y-yo) = a(x-xo), der reduceres
til

y = ax + (yo - a*xo)
eller

y = ax + b, hvor b = yo - a*xo

Skriv et svar til: Grafens forløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.