Fysik

ohms 2 lov

30. august 2007 af pox (Slettet)
Hejsa, jeg leder efter hjælp til følgende opgave:
I øvelsen skal jeg eksperimentelt eftervise Ohms 2. lov for en spændingskilde.
Du kan fx anvende et 5 V's batteri som spændingskilde. Resistansen kan ændres. Når du ændrer R(y), vil U(pol) og I også få nye værdier

- mål en række sammenhængende værdier af U(pol) og I, som jeg har gjort
de er indsat i dette koordinatsystem:
http://img241.imageshack.us/img241/7480/adjq2.png

så kommer spørgsmålet
Giv en begrundelse for, at linien skærer 2.-aksen i E(den elektromotoriske kraft) og at liniens hældningskoeficient er -R(i)

håber på hjælp :)
pox

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af peter lind

Når I = 0 er spændingen den elektomotoriske kraft. Sådan er den nemlig defineret. Hvis du havde noteret modstanden kunne du have sammenlignet direkte. Hvis ikke må du sige at sådan er modstand defineret.

Svar #2
30. august 2007 af pox (Slettet)

#1 hvad med liniens hældningskoeficient er -R(i)?

og takker ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skriver Ohm's 2. lov, mener du ikke Kirchoffs 2. lov?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2007 af peter lind

Du får en ret linie med negativ hældning i grafen. Det sker kun når U = k -RI. Her er k = den elektromotoriske kraft så U = E -RI.

Skriv et svar til: ohms 2 lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.