Matematik

Nulpunkter for en funktion bestemmes???

01. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.
Jeg har en funktion, der hedder f(x)=(x-3)*(e^x-1) hvor jeg skal finde nulpunkter, men jeg er meget i tvivl om hvordan man gør når e^x er med. Det har jeg ikke prøvet før.
Ser frem til at høre fra nogen. :o)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2007 af ibibib (Slettet)

(x-3)*(e^x-1)=0
x-3=0 v e^x-1=0
x=3 v e^x=1
x=3 v x=0

Svar #2
01. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen.. :o)
Det var meget pænt af dig.

Svar #3
01. september 2007 af Mathilde Truelsen (Slettet)

Okay, så har jeg en anden opgave hvor jeg skal finde nulpunkter.
Den hedder f(x)=(x+2)e^x
Skal man også bare hæve parentesen der eller skal man gange e^x ind i parentesen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2007 af piper (Slettet)

Du kan bruge nulreglen igen som ibibib har gjort.

hvis f(x) skal være lig nul, så skal enten (x+2) eller e^x være nul. Men e^x er større end nul for alle x i de relle tal, så lad os se bort fra det. Hvis x+2 skal være nul, så må det gælde at x = -2.

Det vil sige, at f(x) har nulpunktet x = -2

Slå evt. op i din bog og læs om nulreglen.

Skriv et svar til: Nulpunkter for en funktion bestemmes???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.