Matematik
Trigonometri
01. september 2007 af
Smith100 (Slettet)
hey, jeg har lidt svært ved det her spørgsmål.
håber i kan hjælpe
Spg lyder sådan. I afstanden 76m fra en mast måles vinklen vandret og sigtelinien til mastens top. Vinklen måles til 15 grader. Bestem mastens højde
Kan man ikke bruge tangens her? Tan(A)= a/b
altså Tan(15)*76 eller er jeg helt på den.
hey, jeg har lidt svært ved det her spørgsmål.
håber i kan hjælpe
Spg lyder sådan. I afstanden 76m fra en mast måles vinklen vandret og sigtelinien til mastens top. Vinklen måles til 15 grader. Bestem mastens højde
Kan man ikke bruge tangens her? Tan(A)= a/b
altså Tan(15)*76 eller er jeg helt på den.
Svar #1
01. september 2007 af piper (Slettet)
tan(v) = modstående/hosliggende
Den hosliggende er 76 m, mens v så må være 15 grader. Den modstående er så mastens højde.
tan(15grader) = modstående/76 <=> 76*tan(15grader) = modstående.
Det passer nøjagtigt med dit.
Den hosliggende er 76 m, mens v så må være 15 grader. Den modstående er så mastens højde.
tan(15grader) = modstående/76 <=> 76*tan(15grader) = modstående.
Det passer nøjagtigt med dit.
Svar #3
01. september 2007 af piper (Slettet)
Det er bare helt i orden, du klarede den trods alt selv jo ;)
Skriv et svar til: Trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
