Matematik

beskrivelse af sammenhæng via potensfunktion

01. september 2007 af Milldirt (Slettet)
jeg sidder med en potensfunktion T=b*r^a
T punkterne er: 0,6945 0,9424 4,5175 15,9454 79,3302

r punkterne er: 151 186 527 1222 3561

a=1,4642 og b = 0,000448

hvordan kan jeg beskrive sammenhængen mellem T og r?? og hvordan skal jeg bruge potensfunktionen til at beskrive sammenhængen??

(a og b har jeg selv udregnet, så er ikke 100% sikker på at de er rigtigt angivet, ellers må i meget gerne lige regne efter)

på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

1) Ved at sige, at kurven vokser eksponentielt, det vil sige populært at den vokser mere og mere, den er ikke lineær.
2) Du har a og du har b, så formlen lyder T(r)=0,000448*r^(1.4642). Nu har du alt, hvad der kræves, så du kan tegne kurven og finde andre punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af mathon


...kurven vokser potensielt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#2
der er ikke noget der hedder "vokser potentielt", kurven er eksponentielt voksende, da den kan erstattes med en potensfunktion, for eksempel funktionen:
x^2=2^x <=> x=-2*(w(-1/2*ln(2))/(ln(2), hvor w(x) er den inverse til funktionen x*exp(x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af mathon


...læs nu ordenligt Erik - vokser potensielt - ikke potentielt, som er et helt andet ord!!!...

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du kan skrive at T er en potensvækst.
Når r vokser med en konstant procent, så vokser T også med en fast procent.

T vokser ikke eksponentielt. Så skulle regneforskriften være T=b·a^r i stedet for T=b·r^a.

Skriv et svar til: beskrivelse af sammenhæng via potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.