Dansk

dansk stil for 8 klasse hjælp ret teksten og sæt komma punkt så er i søde

02. september 2007 af boingr (Slettet)
I skole

Teksten handler om Pelle som er hovedpersonen i Martin Andersen Nexø´s roman.
I romanen fortælleer Pelle sin far Lasse om hans første skoleerfaringer.
Man får at vide i de første linjer at Lasse savner Pelle og at Pelle kommer løbende og forpustet til faren.
I roman uddraget hører man om hvor dårligt det går med Pelle i skolen.
Man hører f.eks om hvordan læreren spørger ham hvad det er
Han kan og hvor han siger at han kan trække den gale tyr til vands uden farens hjælp og så lo alle i klassen.
Det som jeg synes er at Pelle er meget ukoncentreret,han bliver sat på den bagerste række med hans side kammerat Sjask som skal lære ham bogstaverne.
Selvom Sjask bliver betragtet som den dummeste i hele klassen.
Pelle lærer hverdag bogstaverne og lige så snart han var hjemme var han igang med at lærer hans far bogstaverne selvom faderen ikke rigtig fik dem lært.
Man får også at vide at Pelle lærer bogstaverne meget hurtiger end faderen.
Dvs. at et barn typisk har nemmer ved at lærer nye ting.
Men medhensyn til at han lærer sin far bogstaverne så synes jeg at det er svært for Pelle at have styrer på sin skolegang.


Opg 2.
Jeg synes at der er en hel del disipliner som er vigtigt ved et barnskolestart.
Jeg mener selv at et barn skal kunne mange ting bl.a. at gå på toiletet selv og at kunne samarbejde med andre og ikke være bange for at udtryke sig.
Barnet skal også have en stor selvtillid til sig selv der mange børn ikke har det føler de sig ofte udenfor. Forældrene skal også være meget opbakkende da barnet er begyndt i en hel ny verden.
Barnet er begyndt i en ny verden hvor der ikke længerer er en pædagog til at passe på en.
Skolen er heller ikke ligesom børnehaven hvor man kunne lege og få læst bøger op nej nu skal man selv lærer at læse bøger for for sig selv.
Der en en del forældrer der tror at formålet med at deres børn går i skole er at skolen skal passe på barnet indtil forældrende kommer fra arbejde.
Jeg synes at man skal give børnen noget ordentlig tøj på da der er ikke er længere nogle der står på spring for at hjælpe barnet med at klæde sig på.
Det er en god ide at spørge hvordan det er gået i løbet af skoledagen men man skal aldtig tvinge børnene ellers vil de aldrig sige noget til forældrende. Selvom om dette første skoleår minder om børnehaven så er det alligevel tryk for et skift i barnets liv barnet skal klare sig selv i større omfang end tidligere ,både praktisk og socialt. Der er ca 1.600 folkeskoler ,du skal vælge en god skole til dit barn og hvis forælderen ikke er hjemme kan man melde barnet til SFO hvor man møde børn .Det er vigtigt at barnet har lyst til at undersøg ting ,er tryg ved at være blandt mange børn uden forældre ,kan koncentrere sig også når der er uro og der er et vigtigt ting at barnet kan vente på det bliver dets tur barnet skal også kunne løse konflikter kan tåle at vinder og tabe da mange børn ikke kan klare at taber når så forælderen og pædogen ved at de barn kan klare de ting begynder de så på en børnhaven klasse når de er fyldt 6 år men kan barnet ikke mestre disse ting er det vigtigt at nu slev giver barnet mulighed for at lære disse ting .det tager naturligvis lidt længere tid i starten men det kommer der er sporget der hjælper barnet til at forstå og omgås hinanden på en god måde derfor er det vigtigt at barnet har en god ordforråd .Hvis man er trivl om hvor vidt jeres barn er parat til at starte i skole ellers kan barnet blive et år mere men det er kun hvis barnet har specielt behov









Svar #1
02. september 2007 af boingr (Slettet)

Rettelse af stil


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af u2006 (Slettet)

Jeg har ikke sat alle punktumer og kommaer, dem skal du sætte.

I skole

Teksten handler om Pelle(,) som er hovedpersonen i Martin Andersen Nexø´s roman.
I romanen fortæll(e)er Pelle sin far Lasse om hans første skoleerfaringer.
Man får at vide i de første linjer at Lasse savner Pelle(,) og at Pelle kommer løbende og forpustet (hen) til faren.
I roman uddraget hører man om hvor dårligt, det går med Pelle i skolen.
Man hører f.eks om hvordan læreren spørger ham hvad det er
(H)an kan og hvor han siger at han kan trække den gale tyr til vands uden farens hjælp, og så lo alle i klassen.
Det som jeg synes er at Pelle er meget ukoncentreret, han bliver sat på den bagerste række med hans side kammerat Sjask som skal lære ham bogstaverne.
Selvom Sjask bliver betragtet som den dummeste i klassen.
Pelle lærer hverdag bogstaverne og lige så snart han var hjemme var han igang med at lærer hans far bogstaverne selvom faderen ikke rigtig fik dem lært.
Man får også at vide(,) at Pelle lærer bogstaverne meget hurtiger(e) end faderen.
Dvs. at et barn typisk har nemmer ved at lærer nye ting.
Men med hensyn til at han lærer sin far bogstaverne, så synes jeg at det er svært for Pelle at have styr på sin skolegang.


Opg 2.
Jeg synes at der er en hel del disipliner som er vigtigt ved et barnskolestart.
Jeg mener selv at et barn skal kunne mange ting bl.a. at gå på toiletet selv og at kunne samarbejde med andre og ikke være bange for at udtryk(k)e sig.
Barnet skal også have en stor selvtillid til sig selv (om), der mange børn (der) ikke har det, føler de sig ofte udenfor. Forældrene skal også være meget opbakkende da barnet er begyndt i en hel ny verden.
Barnet er begyndt i en ny verden hvor der ikke længer(e) er en pædagog til at passe på en.
Skolen er heller ikke ligesom børnehaven, hvor man kunne lege og få læst bøger op, nej nu skal man selv lærer at læse bøger for for sig selv.
Der (er) en del (forældre) der tror at formålet med at deres børn går i skole er, at skolen skal passe på barnet indtil (forældrene, ikke forældrende) kommer fra arbejde. Jeg synes at man skal give børnen(e) noget ordenlig(t) tøj på, da der er ikke er længere nogle der står på spring for at hjælpe barnet med at klæde sig på.
Det er en god ide at spørge hvordan det er gået i løbet af skoledagen, men man skal aldti(d) tvinge børnene, ellers vil de aldrig sige noget til forældr(ene). Selvom dette første skoleår minder om børnehaven, så er det alligevel tryk for et skift i barnets liv. Barnet skal klare sig selv i større omfang end tidligere ,både praktisk og socialt. Der er ca 1.600 folkeskoler ,du skal vælge en god skole til dit barn og hvis forælderen(e) ikke er hjemme kan man melde barnet til SFO hvor man (kan)møde børn .Det er vigtigt at barnet har lyst til at undersøg(e) ting ,er tryg ved at være blandt mange børn uden forældr(ene), kan koncentrere sig også når der er uro og (det) er et vigtigt ting at barnet kan vente på det bliver dets tur. Barnet skal også kunne løse konflikter, tåle at vinder og tabe, da mange børn ikke kan klare at (tabe) når så forælder(ene) og pædogo(en) ved at de børn kan klare de ting begynder de så på en børnhaven klasse, når de er fyldt 6 år men kan barnet ikke mestre disse ting er det vigtigt, at (du) slev giver barnet mulighed for at lærer disse ting .det tager naturligvis lidt længere tid i starten, men det kommer der. er sporget der hjælper barnet til at forstå og omgås hinanden på en god måde derfor er det vigtigt at barnet har en god ordforråd . Hvis man er trivl om hvor vidt jeres barn er parat til at starte i skole ellers kan barnet blive et år mere, men det er kun hvis barnet har specielt behov...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af Alkymisten (Slettet)

Du kender vel de grundliggende regler for kommatering?

Der skal komma foran:

Som, der, hv-ord (altså hvor, hvordan, hvornår osv), at (men der skal IKKE komma efter at, hvis der optræder et udsagnsord efter at), men, når, da selv om, fordi. Håber det hjalp lidt!

Se evt. her: http://ungkom.smartlog.dk/faderlige-komma-r-d--komma-----post90294


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af Woopie (Slettet)

Tja en tekst som den uden kommaer er hårdt for din lærer at komme igennem.. ;)

Skriv et svar til: dansk stil for 8 klasse hjælp ret teksten og sæt komma punkt så er i søde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.