Fysik
Kobber
11. maj 2004 af
JB (Slettet)
Hej er der nogen som kan hjælpe mig denne sprøgsmål...?
Hvor meget skal temperaturen være for en kobbertråd for at resistansen ved 20EC stiger med 50%?
Hvor meget skal temperaturen være for en kobbertråd for at resistansen ved 20EC stiger med 50%?
Svar #1
11. maj 2004 af sigmund (Slettet)
Tænker du ikke på temperaturkoefficienten. Eller hvordan skal "20EC" forstår. Er det ikke 20 grader Celsius, du forsøger at skrive?
Svar #3
11. maj 2004 af sigmund (Slettet)
Der gælder følgende sammenhæng mellem resistans og temperatur: R=R[0]*(1+alpha*t), hvor R er resistanten ved temperaturen t, R[0] er resistansen ved 0 grader Celsius, alpha er temperaturkoefficienten og t er temperaturen.
Hvis resistansen skal stige med 50%, skal ligningen (1+alpha*t)=1/2 være opfyldt. Du finder så alpha ved at sætte t=20 ind i ligningen og isolere alpha.
Hvis resistansen skal stige med 50%, skal ligningen (1+alpha*t)=1/2 være opfyldt. Du finder så alpha ved at sætte t=20 ind i ligningen og isolere alpha.
Skriv et svar til: Kobber
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
