Kemi
HI konc. ud fra ligevægtskonst.
02. september 2007 af
Henriette1980 (Slettet)
Kemi 2000 B-niveau, opg. 4, side 27:
HI i beholder. opvarmes til 490,6 grader. Står i 2 timer til ligevægt.
Konc. I2 = 2,60 x 10-3M. Konc HI = 17,63 x 10-3M. Hvad var konc. af HI ved starten af forsøget ?
HI i beholder. opvarmes til 490,6 grader. Står i 2 timer til ligevægt.
Konc. I2 = 2,60 x 10-3M. Konc HI = 17,63 x 10-3M. Hvad var konc. af HI ved starten af forsøget ?
Svar #1
03. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Den dannede I2, må nødvendigvis komme fra HI. Du kan derfor beregne, hvor meget HI der kan dannes af 2,6*10-3 M I2. Adder den beregnede HI koncentration med med koncentrationen af HI ved ligevægt.
Det skal indledningsvist bemærkes, at der forudsættes et konstant volumen (står sikker allerede i opgaveformuleringen)
Det skal indledningsvist bemærkes, at der forudsættes et konstant volumen (står sikker allerede i opgaveformuleringen)
Skriv et svar til: HI konc. ud fra ligevægtskonst.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
