Matematik

Gåde

03. september 2007 af Zuco (Slettet)
Antons far er tre gange så gammel som Anton.
Om 12 år er Antons far dobbelt så gammel som Anton.
Hvor gammel er Anton?
(Ja altså svaret er let nok at finde, men hvordan ville en evt. ligning se ud?)

P.S. Dette er en opgave fra 3. klasse. (Folkeskolen)(:

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

y=3x
y+12=2*(x+12)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af mathon


Nu:
Anton x år
Far 3x år


om 12 år:
Anton x+12 år
Far 3x+12 år

ligning: 3x+12 = 2(x+12)

Skriv et svar til: Gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.