Matematik

vektor

03. september 2007 af lone_19 (Slettet)
nogen som kan hjælpe?

vektor a = (2;2), vektor b = (2;-1), vektor c = (-2;-5), vektor d = (1;-3) og vektor f = (-4;1)

Hvordan opløser jeg så vektor c efter vektor a og vektor b? Og det samme med vektor c opløst efter vektor d og vektor f?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af mathon


vektor_c = s*vektor_a + t*vektor_b

[-2,-5] = s*[2,2] + t*[2,-1],

hvoraf

-2 = s*2 + t*2
-5 = s*2 + t*(-1)

eller

2s + 2t = -2
2s -t = -5

to ligninger af 1. grad med to ubekendte, s og t.

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.