Dansk
Hvordan slippe tilbage til rosenhaven?
04. september 2007 af
sokade (Slettet)
Hej, vi har et problem. Vi skal analysere/fortolke Julianne preislers, "Hvordan slippe tilbage til Rosenhaven?" Den skal fortolkes i forhold til syndefaldsmyten.
Slutningen er således:
"Der var engang en lille pige der mødte en mand i en park. Så tog hun ham. Og han kom aldrig ud derfra."
Først tænkte vi at parken der nævnes er edens have og den lille pige er Eva og manden er Adam, men det gi'r ikke mening i forhold til at han aldrig slipper ud derfra. Så er forståeligt nok lidt forvirret.
Er der nogle der har læst digtet og evt. kan hjælpe os en smule/gi' et fingerpeg?
Slutningen er således:
"Der var engang en lille pige der mødte en mand i en park. Så tog hun ham. Og han kom aldrig ud derfra."
Først tænkte vi at parken der nævnes er edens have og den lille pige er Eva og manden er Adam, men det gi'r ikke mening i forhold til at han aldrig slipper ud derfra. Så er forståeligt nok lidt forvirret.
Er der nogle der har læst digtet og evt. kan hjælpe os en smule/gi' et fingerpeg?
Svar #1
04. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Umiddelbart mit bud:
"og så tog hun ham" = hun erobrede hans hjerte
"han kom aldrig ud derfra" = hun forblev i hans tanker
"og så tog hun ham" = hun erobrede hans hjerte
"han kom aldrig ud derfra" = hun forblev i hans tanker
Svar #2
08. oktober 2007 af Miss.senior (Slettet)
lidt forskellige tolkninger af digtet kan findes på denne hjemmeside:
http://www.textanalyse.dk/analyse_lyrik/analyseeksempel_lyrik.php
udemærkede besvarelser... =D
http://www.textanalyse.dk/analyse_lyrik/analyseeksempel_lyrik.php
udemærkede besvarelser... =D
Skriv et svar til: Hvordan slippe tilbage til rosenhaven?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
