Fysik
aktivitet
04. september 2007 af
mikeh (Slettet)
hej, sidder igen med en opgave jeg ikk fatter:(
en stålbeholder med radiaktivt affald, tænkes anbragt lige under indlandsisen. aktiviten at det radioaktive affald har halveringstid op 30 år!
på grund af de radioaktive processer i affaldet afgiver beholderen i begyndelsen energi til omgivelserne med en effekt på 270W. i tidens løb aftager effekten på sammemåde som aktiviteten af affaldet, dvs med samme halveringstid. så længe den afgivne effekt er større end 130 W, smelter beholderen sig ned gennem isen..
a) bestem hvor lang tid efter deponeringen beholderen fortsætter med at synke.
kan det passe jeg skal bruge fgl. formel?
A = A0*e^(-kt) = A0(½)^(t/T½)
en stålbeholder med radiaktivt affald, tænkes anbragt lige under indlandsisen. aktiviten at det radioaktive affald har halveringstid op 30 år!
på grund af de radioaktive processer i affaldet afgiver beholderen i begyndelsen energi til omgivelserne med en effekt på 270W. i tidens løb aftager effekten på sammemåde som aktiviteten af affaldet, dvs med samme halveringstid. så længe den afgivne effekt er større end 130 W, smelter beholderen sig ned gennem isen..
a) bestem hvor lang tid efter deponeringen beholderen fortsætter med at synke.
kan det passe jeg skal bruge fgl. formel?
A = A0*e^(-kt) = A0(½)^(t/T½)
Svar #1
04. september 2007 af mikeh (Slettet)
så kommer der vel til at stå
270 = 130 * ½^(t/30)
270/130 = ½^(t/30)
hvorn kommer jeg så videre :S
270 = 130 * ½^(t/30)
270/130 = ½^(t/30)
hvorn kommer jeg så videre :S
Skriv et svar til: aktivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
