Matematik
at finde linjers skæringspunkt
05. september 2007 af
andreaspeter89 (Slettet)
hvordan beregner man 2 linjers skæringspunkt, når man har begge linjers hældning, samt et punkt som hver af dem går igennem?????
Svar #1
05. september 2007 af andreaspeter89 (Slettet)
altså når man har 2 punkter. et for hver linje
Svar #2
05. september 2007 af Munck (Slettet)
når du har et punkt og hældningen kan du finde linjens ligninge for dem begge to Y=.... når du har gjort det kan du sætter de to ligninger lige hinanden også isolere x som du herefter indsætter i en af ligningerne for at finde y.
Svar #3
05. september 2007 af mathon
1. linje:
hvis linjen l: går gennem P1(x1,y1) og har hældningen a1
har den
ligningen:
(y-y1)/(x-x1) = a1, hvoraf
y-y1 = a1(x-x1)
eller
y = a1*x + (y1-a1*x1)
2. linje:
hvis linjen l: går gennem P2(x2,y2) og har hældningen a2
har den
ligning:
y = a2*x + (y2-a2*x2)
i skæringspunkter er koordinaterne identiske,
hvoraf
a1*x + (y1-a1*x1) = y = a2*x + (y2-a2*x2)
eller
a1*x + (y1-a1*x1) = a2*x + (y2-a2*x2), hvoraf du beregner x (alle andre værdier er kendt)
til sidst substituerer du den fundne x-værdi i enten y = a1*x + (y1-a1*x1) eller y = a1*x + (y1-a1*x1) for at beregne y.
Du benytter naturligvis den ligning, der ser mest "overkommelig" ud!
hvis linjen l: går gennem P1(x1,y1) og har hældningen a1
har den
ligningen:
(y-y1)/(x-x1) = a1, hvoraf
y-y1 = a1(x-x1)
eller
y = a1*x + (y1-a1*x1)
2. linje:
hvis linjen l: går gennem P2(x2,y2) og har hældningen a2
har den
ligning:
y = a2*x + (y2-a2*x2)
i skæringspunkter er koordinaterne identiske,
hvoraf
a1*x + (y1-a1*x1) = y = a2*x + (y2-a2*x2)
eller
a1*x + (y1-a1*x1) = a2*x + (y2-a2*x2), hvoraf du beregner x (alle andre værdier er kendt)
til sidst substituerer du den fundne x-værdi i enten y = a1*x + (y1-a1*x1) eller y = a1*x + (y1-a1*x1) for at beregne y.
Du benytter naturligvis den ligning, der ser mest "overkommelig" ud!
Skriv et svar til: at finde linjers skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
