Matematik

trekant

05. september 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at


i trekant ABC

a=8

b=5

c=9

beregn vinklerne

hvilken formel skal jeg bruge så

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2007 af mathon


<A = cos^-1((b^2+c^2-a^2)/(2bc)) + 2 analoge

Svar #2
05. september 2007 af thelife (Slettet)

hvad er det for en formel har ikke set det før

er der ikke en anden formel jeg kan bruge

kunne man måske bruge sinusrelation?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2007 af mathon


der er tale om en reduceret cos-relation

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Brug cosinusrelationerne:

(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)
(a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)
f.eks. (5^2+9^2-8^2)/(2*5*9)= ...

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2007 af mathon


kontrolberegning på TI-89:

vinkelmålet sættes til degree=grader

dernæst:
Define f(x,y,z)=cos^-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y)) ENTER

f(b,c,a)ENTER - og du har vinkel A i grader
f(a,c,b)ENTER - og du har vinkel B i grader
f(a,b,c)ENTER - og du har vinkel C i grader

Svar #6
05. september 2007 af thelife (Slettet)

har gjort men fik 0,2875 vinklen kan jo ike passe



har gjort såadan her

Cos(C)=8^2+5^2-9^2/2*8*5=0,28

er det forkert den jeg har lavet

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

fordi; cos^-1(0,2875)= 73,3

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2007 af mathon


du har vrøvl med parenteserne!!!

Cos(C)=(8^2+5^2-9^2)/(2*8*5) = 0,1

<C = cos^-1(0,1) = 84,2608°

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Husk parentes: (.....)/(..) derfor giver det 0,1 ikke 0,2875. cos^-1(0,1)=84,26

Svar #10
05. september 2007 af thelife (Slettet)

men jeg får igen 0,28

jeg gjorde sådan her


16+25-18/2*8*5

23/80=0,28


får i den heller ik sådan

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

#8 HOV, havde ikke set dit indlæg...

Svar #12
05. september 2007 af thelife (Slettet)

nå ups nu fik jeg 0,1 men forstår ike hvorfor det ikke virker på den anden måde

det er jo det samme

16+25-18/2*8*5

23/80=0,28

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2007 af mathon


du skal taste:


Cos(C)=(8^2+5^2-9^2)/(2*8*5) TAST NU PARENTESERNE MED!!!!!

Svar #14
05. september 2007 af thelife (Slettet)

ja jeg ved det godt har fået 0,1 men hvorfor kan jeg heller ikek sige 23/80

det er jo det samme tal

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. september 2007 af mathon


...fordi 0,1 IKKE er lig med 23/80

Svar #16
05. september 2007 af thelife (Slettet)

nå ja tak for jeres hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. september 2007 af allan_sim

#14.
Du skriver 16+25-18, men 8^2 er ikke lig med 16, og 9^2 er ikke lig med 18.

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. september 2007 af mathon


...skriv når du har fundet den næste vinkel...

Svar #19
05. september 2007 af thelife (Slettet)

nå ja ups måske var det derfor hehe


den anden vinkel blev 33,90

også minusde dem sammen og fik 62,1

Brugbart svar (0)

Svar #20
05. september 2007 af mathon


vinkel B er 33,5573°

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.