Matematik
Reducering
05. september 2007 af
Dk1989 (Slettet)
Ligningen ser således ud, og jeg skal reducere:
3(p+q)^2 - 6p(q-p)
og så ville jeg gøre dette, men gør i stå ved det andet led, så håber på noget hjælp:
3(p+q)(p+q) -
Tak på forhånd.
3(p+q)^2 - 6p(q-p)
og så ville jeg gøre dette, men gør i stå ved det andet led, så håber på noget hjælp:
3(p+q)(p+q) -
Tak på forhånd.
Svar #1
05. september 2007 af Yieth (Slettet)
-6p(q-p), der ganger du bare 6p ind i paratesen:
-6pq+6p^2
-6pq+6p^2
Svar #2
06. september 2007 af Dk1989 (Slettet)
altså:
3p^2 + 3pq + 3pq + 3q^2 - 6pq + 6p^2 =
3p^2 + 6pq + 3q^2 - 6pq + 6p^2 =
9p^2 + 3q^2
?? :)
3p^2 + 3pq + 3pq + 3q^2 - 6pq + 6p^2 =
3p^2 + 6pq + 3q^2 - 6pq + 6p^2 =
9p^2 + 3q^2
?? :)
Svar #4
06. september 2007 af Dk1989 (Slettet)
Okay tusind tak :)
Kan du også hjælpe med disse to opgaver:
"Om et 2.gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og , samt at punktet (7,4) ligger på dets graf. Opskriv en forskrift for polynomiet."
Altså hvis jeg kun kender rødderne får jeg denne forskrift: f(x)= x^2-14x+45, men så vender den opad og rammer ikke punktet (7,4). :S
"I en retvinklet trekant er den længeste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete. Bestem længden af den korteste katete."
Skal man så opstille en ligning? Hvis ja, hvordan starter man så? ;D
Kan du også hjælpe med disse to opgaver:
"Om et 2.gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og , samt at punktet (7,4) ligger på dets graf. Opskriv en forskrift for polynomiet."
Altså hvis jeg kun kender rødderne får jeg denne forskrift: f(x)= x^2-14x+45, men så vender den opad og rammer ikke punktet (7,4). :S
"I en retvinklet trekant er den længeste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete. Bestem længden af den korteste katete."
Skal man så opstille en ligning? Hvis ja, hvordan starter man så? ;D
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
