Matematik
Vektorer
05. september 2007 af
omar90 (Slettet)
http://img160.imageshack.us/img160/9946/156ic5.gif
Er der en der kan hjælpe mig med opgave 158.
Jeg aner ikke havd jeg skal gøre.
Er der en der kan hjælpe mig med opgave 158.
Jeg aner ikke havd jeg skal gøre.
Svar #1
05. september 2007 af Duffy
a := (4,-2)
b := (t,6)
--------------------
a)
For at a skal stå vinkelret på b, så skal
prikproduktet eller skalar-produktet om du vil være
lig med nul.
Der skal altså gælde, at a·b=0 .
Jvf definitionen på skalar-produktet fås
a·b = 4·t + (-2)·6 = 4t-12 = 0
<=> t=3
----------------
b) t = -12
Der gælder en sætning om at a er parallel med b hvis
â·b=0
Brug dette og ovenstående metode til at finde værdien for t.
b := (t,6)
--------------------
a)
For at a skal stå vinkelret på b, så skal
prikproduktet eller skalar-produktet om du vil være
lig med nul.
Der skal altså gælde, at a·b=0 .
Jvf definitionen på skalar-produktet fås
a·b = 4·t + (-2)·6 = 4t-12 = 0
<=> t=3
----------------
b) t = -12
Der gælder en sætning om at a er parallel med b hvis
â·b=0
Brug dette og ovenstående metode til at finde værdien for t.
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
