Matematik

Ligningssystem

06. september 2007 af Filip0609 (Slettet)
b) Bestem løsningen til flg. ligningssystemer

2x-y=-10 og -3x+2y=16

Jeg skal enten bruge lige store koefficienters, eller substitutionsmetoden.

Jeg har forsøgt at regne det ud ved hjælp af lige store koefficienters metode, men resultatet giver ikke det samme som TI-Interactive. Er der nogle der kan hjælpe mig. Det er -y der forvolder mig problemer

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2007 af Esbenps

2x-y = -10 <=> y = 2x + 10

Dette indsættes i den anden ligning:

-3x+2(2x+10)=-3x+4x+20=x+20=16 <=>
x=-4

Dette indsættes nu i den første ligning igen:

2*(-4)-y=-10 <=>
y=-8+10=2

Så x=-4 og y=2

Svar #2
06. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2007 af mathon


eller
http://www.peecee.dk/index.php?id=66639

Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.