Matematik

Hvorfor er potensfunktioner lige på logoritmiske papir

06. september 2007 af shafh (Slettet)
Jeg har et lille problem. Jeg har fået stillet spørgsmålet hvorfor potensfunktioner (f(x)=b*x^a) er linære på dobbeltlogoritmisk papir.

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe. Jeg har ingen ide om hvordan jeg kan bevise det :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2007 af mathon


y = b*x^a

log(y) = log(b) + log(x^a)

log(y) = log(a)*x + log(b) - altså en lineær sammenhæng mellem log(x) og log(y).

Når koordinatsystems akser har logaritmisk skala frem for ækvidistant fremtræder potensfunktionens graf således visuelt lineær.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2007 af mathon


fejlskrivning

log(y) = log(a)*x + log(b) --> log(y) = a*log(x) + log(b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2007 af mathon


fejlskrivning

log(y) = log(a)*x + log(b) --> log(y) = a*log(x) + log(b)


Skriv et svar til: Hvorfor er potensfunktioner lige på logoritmiske papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.