Matematik

Monotoniforhold

07. september 2007 af conversetropic (Slettet)
Idet f(x)=x(1-x)^3, skal ligningen f'(x)=0. Benyt resultatet til at lave en monotonilinje for f samt bestemme koordinaterne til det globale ekstremum.

J har virkelig brug for hjælp...

Svar #1
07. september 2007 af conversetropic (Slettet)

*f'(x)=0 løses*

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2007 af mathon


f'(x) = 1*(1-x)^3 + x*3*(1-x)^2*(-1) = (1-x)^3 - 3x(1-x)^2 = (1-x-3x)(1-x)^2

= (1-4x)(1-x)^2

altså

(1-4x)(1-x)^2 = 0

Svar #3
09. september 2007 af conversetropic (Slettet)

tusind tusind tak

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.