Kemi
Titrering, hjælp!
13. maj 2004 af
Jules (Slettet)
Hej!
Jeg har fået flg. opgave:
I vandig opløsning er konc. af NH3 lig 0,212M. Der udtages 20mL opløsning, der titreres med saltsyre.
Der er på basis af pH-målinger undervejs tegnet en titrerkurve, og jeg skal nu beregne saltsyren formelle konc..
Mit bud på reaktion er: NH3 + HCl --> NH4+ + Cl-
Er dette rigtigt??
Så er mit bud på en løsning, at der reageres i forholdet 1:1, og at nNH3=nHCl og volumen er 20mL, derfor er cNH3=cHCl??? Er det helt galt??
Derudover skal jeg udfra grafen bestemme pKb for NH3, og kigger jeg på tabelværdien for pKb ser jeg at den passer godt med hvor der er ækvivalenspunkt, men er det ikke sådan at det er der hvor grafen er fladest at pH=Pkb???
Håber I kan hjælpe!
På forhånd tak!
Mvh Jules
Jeg har fået flg. opgave:
I vandig opløsning er konc. af NH3 lig 0,212M. Der udtages 20mL opløsning, der titreres med saltsyre.
Der er på basis af pH-målinger undervejs tegnet en titrerkurve, og jeg skal nu beregne saltsyren formelle konc..
Mit bud på reaktion er: NH3 + HCl --> NH4+ + Cl-
Er dette rigtigt??
Så er mit bud på en løsning, at der reageres i forholdet 1:1, og at nNH3=nHCl og volumen er 20mL, derfor er cNH3=cHCl??? Er det helt galt??
Derudover skal jeg udfra grafen bestemme pKb for NH3, og kigger jeg på tabelværdien for pKb ser jeg at den passer godt med hvor der er ækvivalenspunkt, men er det ikke sådan at det er der hvor grafen er fladest at pH=Pkb???
Håber I kan hjælpe!
På forhånd tak!
Mvh Jules
Svar #1
13. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)
rolig nu :)
n(NH3) = n(HCl) ved ækvivalenspunktet.
Hvor meget HCl brugte du til titreringen ?
n(NH3) = n(HCl) ved ækvivalenspunktet.
Hvor meget HCl brugte du til titreringen ?
Svar #2
13. maj 2004 af Jules (Slettet)
Over 40 mL.... Det er jo en opgave i en bog, men grafen stopper ca ved 40,2 mL. Så vidt jeg kan se, er der ækvivalenspunkt ved pH=5 og V(HCl)=30,5.....
Hvordan mht. aflæsning af pKb??
Tak igen!
Jules
Hvordan mht. aflæsning af pKb??
Tak igen!
Jules
Svar #3
13. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)
okay udregn n(NH3), den er lig stofmængden af HCl ved ækvivalenspunktet. Så kan koncentrationen udregnes idet voluminet er 30,5 mL.
Mht. pKb; tænk på pufferligningen.. den giver:
pH = pKb + log(1) (idet stofmængden af syren og base er lige store)
=
pH = pKb halvejs til ækvivalenspunktet idet stofmængderne af syren og basen (NH4+ og NH3) er lige store her.
Mht. pKb; tænk på pufferligningen.. den giver:
pH = pKb + log(1) (idet stofmængden af syren og base er lige store)
=
pH = pKb halvejs til ækvivalenspunktet idet stofmængderne af syren og basen (NH4+ og NH3) er lige store her.
Skriv et svar til: Titrering, hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
