Kemi
Forbrænding
08. september 2007 af
parisa (Slettet)
Jeg er blank mht. til disse 3 opg.:
1) Beregn massen af HCl , som dannes ved forbrænding 1 kg PVC(=C2H3Cl)
2)Beregn massen af den mængde HCl som dannes ved forbrænding ad 2000ton PVC
3)Antag at denne mængde HCl opløses i 3,0*10^10kubikmeter rent vand og beregn pH
På forhånd mange tak - al hjælp er værdsat!
1) Beregn massen af HCl , som dannes ved forbrænding 1 kg PVC(=C2H3Cl)
2)Beregn massen af den mængde HCl som dannes ved forbrænding ad 2000ton PVC
3)Antag at denne mængde HCl opløses i 3,0*10^10kubikmeter rent vand og beregn pH
På forhånd mange tak - al hjælp er værdsat!
Svar #1
08. september 2007 af mathon
2C2H3Cl + 502 --> 2HCl + 4CO2 + 2H2O
2 mol C2H3Cl ækvivalerer med 2 mol HCl
eller
1 mol C2H3Cl ækvivalerer med 1 mol HCl - altså i forholdet 1:1
1)
1 mol PVC = 2(2*12+3*1+35,5)g ækvivalerer med 1 mol HCl = 36,5g
0,125 kg PVC ækvivalerer med 0,0365 kg HCl
1 kgg PVC ækvivalerer med .................... kg HCl
2)
2*10^6 kg PVC ækvivalerer med.................... kg HCl
omregn til stofmængde (kmol)
beregn H3O^(+)-koncentrationen
beregn pH
Svar #2
08. september 2007 af parisa (Slettet)
dvs:
1) 1/3kg
2)6666,7kg
3)n=185185mol
pH=-log(C)
C=n/V=185185mol/??
1) 1/3kg
2)6666,7kg
3)n=185185mol
pH=-log(C)
C=n/V=185185mol/??
Svar #3
10. september 2007 af mathon
1) (1kg PVC)/(0,125kg PVC)*(0,0365kg HCl) = 0,292 kg HCl
2) 2*10^6 kg PVC ækvivalerer med 2*10^6*(0,292 kg HCl) = 584000 kg HCl =
584 ton HCl
584000 kg HCl = 5,84*10^8 g HCl = (5,84*10^8*g)/(36,5*g/mol) = 1,6*10^7 mol
1,6*10^7 mol HCl(g) opløst i 3,0*10^10 m^3 rent vand
er
1,6*10^7 mol HCl(g) opløst i 3,0*10^13 L rent vand
[H3O^(+)(aq)] = (1,6*10^7 mol)/(3,0*10^13 L) = 5,33333*10^(-7)mol/L = 5,33333*10^(-7)M
pH = -log(5,33333*10^(-7)) = 6,273
Skriv et svar til: Forbrænding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
