Kemi
Kvantetal
08. september 2007 af
oxidation (Slettet)
1)to grundstoffer har i grundtilstanden 1 uparret elektron med kvantetallende (n,l)=(3,1)
Hvilke grundstoffer er der tale om?
2)opskriv de 4 kvantetal (n,l,m1,ms) for hver af Fe's valenselektroner.
3)kvantetallene (n,l,m1,ms) for grundstof alfa's valenselektroner er:
(4,0,0,1/2);(4,0,0,-1/2);(3,2,-2,1/2);(3,2,0,1/2);(3,2,1,1/2) og (3,2,2,1/2).
opskriv alfas's elektronkonfiguration
I hvilken gruppe og i hvilken periode i der periodiske system står alfa.
Jeg ved overhovedet ikke hvordan jeg skal gøre. Har siddet med opgaven hele dagen. Håber virkelig, der er nogen, der bare kan give et hint.
Hvilke grundstoffer er der tale om?
2)opskriv de 4 kvantetal (n,l,m1,ms) for hver af Fe's valenselektroner.
3)kvantetallene (n,l,m1,ms) for grundstof alfa's valenselektroner er:
(4,0,0,1/2);(4,0,0,-1/2);(3,2,-2,1/2);(3,2,0,1/2);(3,2,1,1/2) og (3,2,2,1/2).
opskriv alfas's elektronkonfiguration
I hvilken gruppe og i hvilken periode i der periodiske system står alfa.
Jeg ved overhovedet ikke hvordan jeg skal gøre. Har siddet med opgaven hele dagen. Håber virkelig, der er nogen, der bare kan give et hint.
Svar #1
09. september 2007 af lottefar (Slettet)
1. Husk Paulis eksklutionsprincip om ingen elektroner kan eksistere i den samme kvantetilstand, altså de skal have forskellige sæt af kvantetal, hovedkvantetal, angularmomentkvantetal, magnetisk kvantetal og spinkvantetal. Så svjh tæller tæller du bare opad og du husker så lige på at n må være [0-->inf], l [n-1-->0], ml [-l..0..l] og ms [-1/2,+1/2]. Så se bort fra ms og tæl. n,l,ml= 1,0,0 / 2,0,0 / 2,1,-1 / 2,1,0 / 2,1,1 / 3,0,0 / 3,1,-1 / 3,1,0 / 3,1,1. Så kunne skulle du gerne kunne tælle til 7, 8 og 9 og det må du så kunne oversætte til nogle grundstoffer.
2. valence elektroner er dem i den yderste skal. Du ved Jern er i skal N, hvilket svarer til kvantetal n=4. Så sidder der to elektroner i 4s orbitalen s svarer til angulærmoment på 0. Så ved du at ml også skal være 0 og ms må så være -1/2 og +1/2 for hver af de to elektroner.
3. må du så lige selv igang med at læse lidt i din bog selv. Du burde være over gym. niveau. Afaik lærer man da intet om kvantetal der.
2. valence elektroner er dem i den yderste skal. Du ved Jern er i skal N, hvilket svarer til kvantetal n=4. Så sidder der to elektroner i 4s orbitalen s svarer til angulærmoment på 0. Så ved du at ml også skal være 0 og ms må så være -1/2 og +1/2 for hver af de to elektroner.
3. må du så lige selv igang med at læse lidt i din bog selv. Du burde være over gym. niveau. Afaik lærer man da intet om kvantetal der.
Skriv et svar til: Kvantetal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
