Kemi
stofmængde
09. september 2007 af
katrineu (Slettet)
Jeg har lavet en titrering for at finde jernindholdet i stålud. Jeg titrerede Kaliumpermanganat ned i ståluldet, som var blandet med 2M svovlsyre. Kaliumpermanganaten var 0,02M.
Jeg nåede at bruge 18,05 ml Kaliumpermanganat.
Nu skal jeg beregne den tilsatte stofmænge permanganat.
altså?
n=c*V
n=0,02*?
og efter det ved jeg at jeg skal bruge
m=M*n
hjælp.
Jeg nåede at bruge 18,05 ml Kaliumpermanganat.
Nu skal jeg beregne den tilsatte stofmænge permanganat.
altså?
n=c*V
n=0,02*?
og efter det ved jeg at jeg skal bruge
m=M*n
hjælp.
Svar #4
09. september 2007 af katrineu (Slettet)
men så er stofmængden jo 0,000361 mol ..
kan det passe!
kan det passe!
Svar #5
09. september 2007 af HyggeHesten (Slettet)
Hvis Kaliumpermanganaten virkelig var SÅ svag passer det ja.
Svar #6
09. september 2007 af katrineu (Slettet)
Et spørgsmål mere.
i min blanding af ståluld svovlsyre, og demivand har jeg beregnet den ækvivalente mængde af jern2ioner til at være 0,035g
Må der så ikke være ligemeget jern i de 1,03 g ståluld jeg havde fra starten?
i min blanding af ståluld svovlsyre, og demivand har jeg beregnet den ækvivalente mængde af jern2ioner til at være 0,035g
Må der så ikke være ligemeget jern i de 1,03 g ståluld jeg havde fra starten?
Skriv et svar til: stofmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
