Matematik
Brøk som hældningstal
09. september 2007 af
Contradel (Slettet)
y = ax + b
Hvis a (hældningstallet) er:
-1
__
8
Hvad var reglen så for hvor man kunne sætte det næste punkt.
Endnu et spørgsmål: Hvordan får jeg mit TI-Interactive til at regne brøker til decimaltal?
Hvis a (hældningstallet) er:
-1
__
8
Hvad var reglen så for hvor man kunne sætte det næste punkt.
Endnu et spørgsmål: Hvordan får jeg mit TI-Interactive til at regne brøker til decimaltal?
Svar #2
09. september 2007 af Contradel (Slettet)
1#
Tak :)
Men nu har jeg så mere et problem, du hjalp mig tidligere med at b = y1-ax1
Situationen:
Opgaven: P (-9,15) og Q (15,12), find liniens ligning.
Så a er:
12-15
_____
15--9 (-- er selvfølgelig +)
=
-1
__
8
Så nu vil jeg regne b ud.
15 - (-1)/(8) *9, mit Ti_interactive giver mig et svar:
129
___
8
Men det er jo ligesom lidt svært at skrive det ind på noget kordinat system. Hjælp
Tak :)
Men nu har jeg så mere et problem, du hjalp mig tidligere med at b = y1-ax1
Situationen:
Opgaven: P (-9,15) og Q (15,12), find liniens ligning.
Så a er:
12-15
_____
15--9 (-- er selvfølgelig +)
=
-1
__
8
Så nu vil jeg regne b ud.
15 - (-1)/(8) *9, mit Ti_interactive giver mig et svar:
129
___
8
Men det er jo ligesom lidt svært at skrive det ind på noget kordinat system. Hjælp
Svar #3
09. september 2007 af volcom1
Så brug hovedregning, det vil gøre dit problem lidt nemmere.
Hvis du skal bestemme b ud fra ligningen y=ax+b og su ud fra punkt Q da det er lidt nemmere
Du indsætter 12= -1/8 *15+b -> 12= -15/8 + b -> b= 12+15/8 som dermed giver 111/8. Dermed har du funktionen y=-1/8x+111/8
Hvis du vil lave brøker om til decimal tal så tryk på den (på min lommeregner er den grøn) knap med en rumpe, knappen under 2nd, så skulle du gerne få noget du kan tegne lidt nemmere ind
Hvis du skal bestemme b ud fra ligningen y=ax+b og su ud fra punkt Q da det er lidt nemmere
Du indsætter 12= -1/8 *15+b -> 12= -15/8 + b -> b= 12+15/8 som dermed giver 111/8. Dermed har du funktionen y=-1/8x+111/8
Hvis du vil lave brøker om til decimal tal så tryk på den (på min lommeregner er den grøn) knap med en rumpe, knappen under 2nd, så skulle du gerne få noget du kan tegne lidt nemmere ind
Skriv et svar til: Brøk som hældningstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
