Kemi

Redoxpar & reaktionsskema :/

10. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)
Tekst:
Oxakat-ionen C2o4^-2 oxideres til CO2 af MnO4^-.
MnO4^- reduceres helt ned til mn^2+ da opløsningen er sur.

- Skriv redoxparrene op i et reaktionsskema & afstem det.

Jeg aner ikke hvordan jeg skal gøre dette.
Kommer den til at hedde:
C204^2- + MnO4^- -> CO2 + Mn^2+
?

Men hvad skal jeg så?
Jeg kan ikke afstemme Dx
Skal jeg ha nogle oxidationstal?


Forklaring vil være mægtigt.
Mange tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af mathon


hvilke tanker har du gjort dig om OT?

Svar #2
10. september 2007 af Janik-123456 (Slettet)

...mener at der er noget med at man skal finde ud af hvor meget hvert enkelt stof stiger.
Men der er nogle regler om fx O, & h mener jeg hvor den ene stiger 2 normalt men hvis den er sammensat med et andet stof gir det en, eller lign.

Men er første del jeg har skrevet korrekt?
Kan jeg næsten li så godt få ud af verden :)
For hvis det er forkert skal jeg jo først ha den del rigtig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2007 af mathon


C204^2- + MnO4^- -> CO2 + Mn^2+

OT(C) i C204^2- = +3
OT(C) i C02 = +4

OT(Mn) i MnO4^- = +7
OT(Mn) i Mn^2+ = +2

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=67333

Skriv et svar til: Redoxpar & reaktionsskema :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.