Matematik

skæringspunkter

10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)
Jeg har en opgave i min blækregning der hedder:

Beregn skæringspunkterne mellem parablen med ligningen
y=x^2-3
og hyperblen med ligningen
f(x)=(3/(2x-4))+1

Hvordan løser jeg den her opgave?

Svar #1
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

Kan jeg godt sætte de to ligninger overfor hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det bliver en tedjegradsligning...
Skal du benytte CAS?

Svar #3
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

hvad er CAS?... så nej tror jeg ikke..

Det er i en blækregning hvor der er nogle opgaver om parabler, nulpunkter, nulreglen.. øhm.. ting i den dur..

Svar #4
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

nogle andre opgaver jeg også har fået hjælp til i dag er under titler:
Ligning, Skitsér parabel, rod i plynomie

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal bruge CAS/IT/grafregner?

Har du skrevet rigtigt?

Svar #6
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

skriver jeg bare det ind på min lommeregner?

Svar #7
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

jeg trykker det bare ind med solve ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Måske
En løsning er
-1,901454

Svar #9
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

min lommeregner siger
x=-1,6075 or x=1,1298 or x=2,4778

kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, se #8

Svar #11
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

hvordan har du fået det til det?

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Lommeregner.

Svar #13
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)

okay tak for hjælpen

Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.